0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Информации

ПОСТАВУВАЊЕ НА ГЕНЕРАТОР – АКSA AD 630

ПОСТАВУВАЊЕ НА ГЕНЕРАТОР – АКSA AD 630

Поставување на моќниот генератор од брендот АКСА.  Уште една компанија ќе може безгрижно да го води процесот на производство, овозможувајќи континуирано напојување за нејзиниот објект. ⚡️ Погледнете го видеото 👇 [...]

ИНСТАЛАЦИЈА НА БАЗНА СТАНИЦА – ПОДАРЕШ

ИНСТАЛАЦИЈА НА БАЗНА СТАНИЦА – ПОДАРЕШ

Како изгледа поставување на базна станица? 🤔  Припадниците на нашите екипи се погрижија да ви го доловат процесот на поставување. Во селото Подареш, во околината на Радовиш, пред извесно време беше поставена нова базна станица [...]

НАДОГРАДБА НА БАЗНА СТАНИЦА – ЛАЗАРОПОЛЕ

НАДОГРАДБА НА БАЗНА СТАНИЦА – ЛАЗАРОПОЛЕ

Неодамна нашите екипи извршија надградба на постоечката базна станица во Лазарополе овозможувајќи пошироко покривање и подобрена јачина на сигналот.    Момците од нашата екипа постигнаа нови височини, базната станица – Лазарополе доби нови елементи за зголемување [...]

ФИБЕРНЕТ на Partner Day Krakow организиран од DELTA Electronics

ФИБЕРНЕТ на Partner Day Krakow организиран од DELTA Electronics

Возбудата и исчекувањето кулминираа во триумфална изложба додека FIBERNET бележи свое присуство на Partner Day KRAKÓW, организиран од DELTA Electronics,  во тек во Шератон Гранд Хотелот во Краков, Полска, од 30 август до 1 септември [...]

UTP, STP, FTP и S/FTP кабли, која е разликата?

UTP, STP, FTP и S/FTP кабли, која е разликата?

Кога станува збор за мрежни кабел системи, треба да го изберете соодветниот етернет кабел од палетата различни производи. Еден од критичните моменти е нивото на заштита, како UTP, STP, FTP, S\FTP итн. Ќе ги разгледаме [...]

Камери: Од алатки за безбедност до бизнис партнери?

Камери: Од алатки за безбедност до бизнис партнери?

Со години, камерите помагаат на бизнисите во подобрување на нивната безбедност. Но, што ако камерите можат не само да ја зголемат безбедноста од кражби и непосакан влез, туку и да помогнат во носење паметни бизнис [...]

СТРУКТУРНО КАБЛИРАЊЕ НА КЛИНИКА ВО СИДНЕЈ СО CAT. 6А РЕШЕНИЕ

Болницата Сент Џорџ во локалниот здравствен округ на Југоисточен Сиднеј сега има мрежа за податоци заснована на Cat. 6A U/FTP 650 MHz кабел од R&M. Оптимална инфраструктура за болницата Сент Џорџ Клиент: Болница Сент Џорџ, [...]

КАКО 5G ГО ТРЕСЕ ПАЗАРОТ НА МРЕЖНА ИНФРАСТРУКТУРА

Невидената брзорастечка потреба за пропусен опсег и мала латентност управувана од 5G им носи на давателите на услуги големи можности да создадат вредност. 5G бара голема флексибилност кога станува збор за работа и управување со [...]

ГЛАСОВНИ РЕШЕНИЈА ПРЕКУ WIFI

Една од најактуелните теми во рамките на унифицираната индустрија за комуникации од 2020 година е зголемувањето на гласовните решенија за WiFi. Без оглед дали ја нарекувате WiFi voice, Voice-over-WiFi, VoWiFi, VoIP-over-WiFi, Voice-over-WLAN или VoWLAN, оваа [...]

ПОДОБРЕТЕ ЈА WI-FI КОНЕКЦИЈАТА ВО ВАШИОТ БИЗНИС

За многу бизниси, безжичната мрежна врска игра голема улога во она што го прават. Луѓето што ја прават вашата организација да работи, бараат пристап до континуирана интернет врска за да се осигураат дека работата ќе [...]

ШТО Е ETHERNET? ОБЈАСНУВАЊЕ НА СТАНДАРДИТЕ

Се нурнавме во столбот на модерното вмрежување, за да направиме квалитетно истражување во областа на Ethernet. Резултатот е статијата во продолжение. И покрај тоа што е далеку од највозбудлива тема, Ethernet технологијата е клучна за [...]

СТРАВ ОД ИДНИНАТА ?!

Неверојатен парадокс го обликува нашето време. Исплашени сме и во исто време живееме како и никогаш порано. Како се вклопува тоа заедно? Поглед назад кон Утопија Брз поглед наназад открива дека оваа противречност е прилично [...]

РЕВОЛУЦИОНЕРНО ПРЕЦИЗНО МЕРЕЊЕ СО ДИРЕКТНА GPS-OVER ФИБЕР-ОПТИЧКИ ВЛАКНА

Со зголемувањето на побарувањата за капацитет ширум светот, засилената координација во рамките на дата центрите, апликациите на претпријатијата и малите точки за радио пристап е од клучно значење. Ова бара многу мала латентност, прецизно темпирање [...]

ШТО Е WIFI 6E?

Што точно е WiFi 6E? И, како се разликува од WiFi 6? Тешко дека имало доволно време да се добие повеќе од нејасен впечаток за WiFi 6, кој беше новиот стандард за WiFi и кој [...]

МОБИЛЕН ДАТА ЦЕНТАР ВО КОНТЕЈНЕР

Во овој ИТ-интензивен свет со голем сообраќај на податоци, центарот за податоци работи како кеширање и точка на собирање податоци помеѓу корисниците и поголемите центри за податоци за да ги олесни огромните ИТ-оптоварувања. Следејќи ги [...]

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА МРЕЖАТА СО ЛЕНТА-КАБЛИ СО ОПТИЧКИ ВЛАКНА

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА МРЕЖАТА СО ЛЕНТА-КАБЛИ СО ОПТИЧКИ ВЛАКНА Лента-каблите со оптички влакна го освојуваат пазарот со енормна брзина. Тие им помагаат на мрежните оператори да го множат бројот на влакна во постојните канали на изненадувачки [...]

КАКО ДА ГО ИЗБЕРЕТЕ ВИСТИНСКИОТ VOIP ТЕЛЕФОН

Десктоп телефоните се ‘рбетот на комуникациите за секој бизнис. Како што секогаш се менува технологијата, така се менува и начинот на комуникација, а IP телефоните се развиваат и се прилагодуваат за да одговараат на потребите [...]

ПРЕДНОСТИ НА WI-FI 6

Wi-Fi 6, познат и како 802.11ax, беше објавен во 2019 година. Само што сега започна да се гледа мејнстрим-донесувањето како стандард за Wi-Fi за производители на Wi-Fi и за бизниси. Иако е можеби поскапо, Wi-Fi [...]

РЕШЕНИЈА ЗА ПРИСТАП ДО ОБЈЕКТИ СО GRANDSTREAM GDS3710

РЕШЕНИЈА ЗА ПРИСТАП ДО ОБЈЕКТИ СО GRANDSTREAM GDS3710

Grandstream GDS3710 HD IP видео системот наменет за врати, овозможува заштита, управување и следење на пристапот, полесно од кога и да е. Интегрирајте го GDS3710 со вашиот систем за комуникација или со системот за обезбедување [...]

ИНДУСТРИСКИ ПРОМЕНИ И ДИЗАЈН ПРЕДВИДУВАЊА

Понекогаш, и најпаметните и најиновативни мислители можат да направат фантастични погрешни предвидувања. Така, во 1878 година, електро инженерот Sir William Preece, изјавил дека телефонијата никогаш нема да ги остави без работа тогашните разнесувачи на пораки. [...]

ПРЕСТИЖНИОТ „ЗЕЛЕН“ УНИВЕРЗИТЕТ СО БЕЗБЕДНА МРЕЖА

Универзитетскиот град во Питипана, Шри Ланка, познат како NSBM Green University, е првиот „зелен“ универзитет во јужна Азија. Тој претставува пример за целата област, отворајќи го патот за одржливоста на животната средина. Универзитетот е отворен [...]

РАБОТНО МЕСТО ОД ИДНИНАТА НА ЕЗЕРОТО ВО ЦИРИХ

Имате квалитетен живот доколку работите со поглед на езерото во Цирих. За сето ова да биде уште поневеројатно, швајцарскиот реосигурителна компанија Swiss Re направи дополнителен квантен скок за своите вработени. Канцеларискиот комплекс од стакло на [...]

РЕКОРДНИТЕ ЖЕШТИНИ ПРЕДИЗВИКУВААТ ПРОБЛЕМИ ВО НАПОЈУВАЊЕТО – UPS СИСТЕМИТЕ И УРЕДИТЕ ЗА ПРЕНАПОНСКА ЗАШТИТА СЕ РЕШЕНИЕТО ЗА ТОА

Жителите на северната хемисфера, ова лето се соочуваат со рекордни жештини. Не само што се влошува начинот на живот, туку топлината негативно се одразува на електричната мрежа, што доведува до кршење на далекуводните жици. Најголем [...]

DELTA UPS СИСТЕМИ НА ПЕТ СТАДИОНИ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО РУСИЈА

Откако се помина во најдобар ред и кога веќе стивнаа сите емоции и фамата за втората најважна работа на светот – фудбалот, редно е да се пофалиме со една од најуспешните приказни на Delta Electronics, [...]

ЛУКСУЗЕН КОМПЛЕКС АПАРТМАНИ ВО ИНДИЈА ГО КОРИСТИ GRANDSTREAM ЗА ДОМОФОНИЈА СО АУДИО/ВИДЕО КОМУНИКАЦИЈА

Корпорацијата ABA веќе 25 години поставува индустриски стандарди во индискиот сектор за недвижности. До сега имаат завршено многубројни реномирани проекти и сервисираат познати места во регионот. Корпорацијата ABA, исто така, има развиено голем број резиденцијални [...]

ВО СРЦЕТО НА НАЈГОЛЕМИОТ КОМЕРЦИЈАЛЕН КОМПЛЕКС ВО ИРАК

Дизел генератор со моќност од 13,000 kVA – произведен од еден од стратешките партнери на Fibernet – KOHLER | SDMO – го напојува Baghdad Mall, новиот и воедно најголемиот комерцијален комплекс од ваков вид што [...]

AUGMENTED REALITY ЗА ИНСТАЛАТЕРИ

Може ли Augmented Reality (AR) технологијата да им биде од корист на монтерите и инсталатерите? R&M овој технолошки напредок го гледа како можност за олеснување на монтажата на кабли во дата центри и објекти.  Повеќе [...]

АВТОМАТСКА ДЕТЕКЦИЈА НА ПОЖАР

Многу малку домови во Македонија имаат систем за детекција на пожар. Со вградувањето на овие системи не само што ќе го заштитите вашиот дом од пожар туку ќе ги заштитите вашиот и животите на вашите [...]

БЕЗБЕДНИ КАБЛИ ВО ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ

Сигурносните мрежи не се доволни за да се спречи ризикот од инфекции кои можат да бидат предизвикани од контактот со каблите и приклучниците. Затоа, во компанијата R&M создадоа решенија со антибактериски кабли за здравствените установи. [...]

ДИГИТАЛНА ДИСТРИБУЦИЈА НА НАПОЈУВАЊЕ ВО ДИГИТАЛЕН СВЕТ

Пристигнувањето на феноменот наречен Internet of Things (IoT) навистина менува сѐ. Една област каде што веќе забележуваме значаен напредок е полето на напојување и дистрибуција на напојување во објекти. Благодарение на нашите иновативни технологии, објектите [...]

ДРЖЕТЕ ГИ ПЛАНИРАЊЕТО, ИНСТАЛИРАЊЕТО И ТРОШОЦИТЕ ПОД КОНТРОЛА

Gop-Box е дизајнирана за да го олесни планирањето и инсталирањето. Оваа остроумно дизајнирана универзална кутија може да биде употребена секаде, без разлика дали е за поврзување на работните станици, интегрирање на конференциските маси или поставување [...]

КОНТРОЛА НА ПРИСТАП И ЕВИДЕНЦИЈА НА РАБОТНО ВРЕМЕ

Намената на системите за контрола на пристап е овозможување на поголем степен на заштита и сигурност преку селективно ограничување на пристапот во контролираните подрачја. Заштитете ги вашите вработени, деловен простор и вашиот дом со систем [...]

НЕСПОРЕДЛИВ КВАЛИТЕТ СО СВЕТСКО ИМЕ

Веќе подолго време компанијата FIBERNET-MK е официјален дистрибутер на производите на добро познатиот светски бренд Delta. Нашата понуда ги вклучува сите категории на UPS уреди под производство на Delta. Компанијата Delta повеќе од десетина години [...]

НОВИ МОЖНОСТИ ЗА POWER OVER ETHERNET

Четири парниот PoE, снабдувач за енергија којшто ги користи сите четири извртени пара на каблите на локалната мрежа, наскоро ќе може да снабдува поврзани уреди со моќност поголема од минимум 50W дури и до 100W. [...]

ИНФОРМАЦИЈА FIBERNET Е ОФИЦИЈАЛЕН ЗАСТАПНИК ЗА СВЕТСКИ РЕНОМИРАНИОТ БРЕНД EATON MOELLER

EATON е глобален технолошки лидер во областа на електро компонентите и системите за дистрибуција, управување и контрола на квалитет на електрична енергија. Компанијата има околу 100 000 вработени, а своите производи ги продава на пазарот [...]

ОПТИЧКИ КОНЕКТОР СО ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЗРАКОТ

На 44-тата Европска конференција за оптичка комуникација, компанијата R&M ќе претстави студија за развој на иновативни паралелни оптички конектори наречени QXB. Во овие конектори, фузираните силициумови леќи се одговорни за пренос на светлина помеѓу оптичките [...]

ПРИМЕР ЗА УСПЕШНА ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НА ROXTEC РЕШЕНИЈА ЗА КАБЛИ СО ЗАПТИВКИ

ЛОКАЦИЈА: ТС ИВАНИЌ ГРАД 35/10 kV ИНВЕСТИТОР: ХЕП ОДС – Електра Криж БАРАЊА: Прицврстување и затегнување на постоечки кабли ROXTEC АРГУМЕНТИ: Флексибилност, „on site“ поддршка, отпорност на мали животни ROXTEC РЕШЕНИЕ: 15 парчиња B рамки со стандардни RM модули, 2 [...]

САМОСТОЕН „МИКРО“ ДАТА ЦЕНТАР ПРЕТСТАВЕН НА DATA CENTЕRE WORLD 2018 ВО ЛОНДОН

Најголемиот, најпосетениот и највлијателниот собир наменет за експерти за дата центри – Data Centre World 2018 – се оддржа на 21 и 22 Март во Лондон. Токму на овој настан стратешкиот партнер на Fibernet – [...]

СИСТЕМИ ЗА ПРОТИВПРОВАЛНА ЗАШТИТА

Алармните системи се основна компонента за безбедност во домовите и деловните објекти. Од едноставни мали системи до проширливи комплексни системи на кои се приклучуваат неколку типови на сензори за детекција на провала при несакан влез, [...]

СТАНИ КВАЛИФИКУВАН ПАРТНЕР

Кога зборуваме за високи перформанси, екстремно брз пренос на податоци и мрежи за комуникација, тогаш мислиме на R&M. Секогаш одете на најдобрата опција, секогаш одберете го R&M. Тој е партнерот на кој може да му [...]

УНИВЕРЗАЛЕН U-BOX – РЕШЕНИЕ ЗА ПАМЕТНО КАБЛИРАЊЕ

За да можете поефикасно да инсталирате и со поголема сигурност да ја планирате иднината на каблирањето, ние гледаме подалеку од индивидулните иновации. Затоа, U-Box претставува платформа за брзо и лесно инсталирање на кабли во канцеларијата [...]

НАЈГОЛЕМИОТ ТРГОВСКИ ЦЕНТАР ВО ЛЕБАНОН ГО ОДБРА R&M ЗА СТРУКТУРНОТО КАБЛИРАЊЕ ВО НИВНИОТ ОБЈЕКТ

ABC е убедливо најпроминентниот трговски центар во Лебанон, кој нуди уникатно шопинг искуство и голем број на забавни активности. Компанијата ABC Verdun има повеќе од 75 годишно искуство градено на иновативност и токму заради оваа [...]

КОМПАНИЈАТА PERONDA ЈА ОДБРА DELTA ULTRON СЕРИЈАТА

Компанијата Peronda, водечки шпански производител на керамички плочки, ја избра високо ефикасната Ultron DPS серија на UPS уреди со голема ефикасност, за да ги заштити своите критични апликации. Проектот за замена на UPS-от на Peronda [...]

КАКО ЕНЕРГИЈАТА ГО ПРОМЕНИ ЛИЦЕТО НА МОДЕРНАТА ВОЈНА

Во 18 век, војувањето се смени засекогаш. Прво биле витези со оклоп и копје, потоа мускетари, па артилерија и пешадија итн. Армиите користеле барут како ефикасно средство за уништување на непријателот од далеку. Иако првите [...]

ЧЕТИРИТЕ ГОЛЕМИ IT ТРЕНДОВИ ЗА 2019 ГОДИНА

Со оглед на тоа што 2019 година е во тек, провајдерите на ИТ решенија треба да внимаваат на технолошките и деловните трендови кои ја обликуваат иднината на информациските технологии. Во тек се големи промени, бидејќи [...]

DELTA СО СВОЈ ПРИДОНЕС ЗА ПАМЕТЕЊЕ НА СТАДИОНОТ ВЕМБЛИ

Во град кој веќе е преполн со познати знаменитости, импресивната SSE Arena Wembley во Лондон има посебно место во срцата на многумина. Генерации наназад, тоа е место каде што се создаваат сеќавања, благодарение на безбројните [...]

ИНТЕРВЈУ СО НАЈБРЗИОТ МАКЕДОНСКИ МАРАТОНЕЦ

Спласна еуфоријата по неколкуте случувања изминативе денови и Скопје повторно е во истиот ритам. Она што остави најголем белег е токму одржувањето на традиционалниот ВизЕр Скопски Маратон. Јубилеен оваа година. 15-ти по ред! За да [...]

IOT ГИ ПРИТИСКА ДАТА ЦЕНТРИТЕ НОСЕЈЌИ ГИ КОН EDGE

Брзиот раст на поврзаните уреди што ги нарекуваме IoT(Internet of Things) создава една тешка крстосница без знаци и правила на поминување. Не верувам дека некој може така лесно да ја помине без судир со развојот. [...]

ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ПАТЕКА ДО FTTH

Во општината Флавил, во североисточна Швајцарија живеат околу 10.000 жители кои одбраа решителен пат во гигабитната ера. Општината искористи R&M решение за создавање автономна фибер оптичка мрежа која нуди широк опсег на опции. Одлуката беше [...]

ПОБРЗ WLAN СО ПОСТОЕЧКИ КАБЛИ

R&M ги претставува инсталациите од Класа ЕА за 25 Gb пропусен опсег. Поволна инфраструктура за следната WLAN генерација и дистрибутивни антенски системи. Отсега може да се користат постојните кабли за зголемување на пропусниот опсег во [...]

POE И ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА РАБОТНОТО МЕСТО

Според направената анкета од страна на TechTarget (2019), за одредување приоритети во информатичките технологии, околу 70% од испитаниците (кои биле ИТ експерти) изјавиле дека прифаќаат дигитална трансформација. Скоро 50% од нив изјавиле дека веќе преземаат [...]

ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА КАКО ПАРТНЕР ПРОТИВ COVID-19

Вештачката интелигенција се користи како алатка за поддршка на борбата против вирусната пандемија која го зафати светот од почетокот на 2020 година. Пресот и научната заедница потенцираат дека науката за податоци и вештачката интелигенција може [...]

УЛОГАТА НА ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО СЛЕДЕЊЕ, ТЕСТИРАЊЕ И ТРЕТМАН НА COVID-19

УЛОГАТА НА ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО СЛЕДЕЊЕ, ТЕСТИРАЊЕ И ТРЕТМАН НА COVID-19

Како што се зголемуваат случаите на COVID-19, се забележува пораст на алатките за дигитална епидемиологија, помошници за chatbot, алатки за водство на EHR и комплети за тест за брза реакција. Со зголемувањето на инциденцата на [...]

НОВИ ТЕХНОЛОШКИ ГАЏЕТИ ЗА БОРБА ПРОТИВ COVID-19

НОВИ ТЕХНОЛОШКИ ГАЏЕТИ ЗА БОРБА ПРОТИВ COVID-19

Од автоматски отворачи на врати кои може да бидат отпечатени на 3D принтер, основни вентилатори и слично, пандемијата COVID-19 започна нова ера на итна иновација. Сето ова потсетува на првите пронајдоци од Втората Светска Војна, [...]

mk_MK