0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

DELTA UPS СИСТЕМИ НА ПЕТ СТАДИОНИ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО РУСИЈА

Откако се помина во најдобар ред и кога веќе стивнаа сите емоции и фамата за втората најважна работа на светот – фудбалот, редно е да се пофалиме со една од најуспешните приказни на Delta Electronics, поврзана со неодамнешното светско првенство во фудбал во Русија.

Delta објави дека системите за непрекинато напојување на светското првенство во фудбал оваа година, беа имплементирани на пет фудбалски стадиони во Русија. Енергетскиот капацитет од 3 мегавати на DELTA UPS уредите, обезбедуваа звучно снабдување со енергија на фудбалско игралиште и осветлување во итни случаи, емитување и пренос на податоци, како и безбедносни системи на петте стадиони. Широката употреба на палетата на UPS уреди на Delta, од страна на владини и приватни субјекти во Русија, како и нејзините супериорни технолошки карактеристики, како што се водечката АС-АС ефикасност до 96%, беа клучни фактори за постигнување на оваа важна пресвртница.

Виктор Ченг, потпретседателот на Delta и генерален менаџер на информатичката и комуникациската технолошка бизнис група, изјави – „Delta и честита на Русија како домаќин на светското првенство FIFA 2018. Исклучително сме задоволни што нашите најсовремени UPS системи поддржуваат инфраструктура што носи возбудлива, безбедна и еколошка средина за објекти кои одржуваат големи спортски настани, вклучувајќи ги и петте стадиони на кои се одигра светското првенство во фудбал оваа година.“

Во рамките на петте фудбалски стадиони, капацитетот на моќност од 1,2 MW на UPS-от на Delta ги поддржуваше фудбалските игралишта и осветлувањето во итни случаи, повеќе од 1,5 MW ја одржуваше клучната инфраструктура, како што се заеднички осветлување и системи за заштита од пожари, и околу 300 kW поддршка за надзор и опрема за пренос на податоци.
На два стадиони, трифазeн Ultron DPS, со капацитет до 500kVA, со високо флексибилни и скалабилни моќни архитектури од 20kVA до 120kVA, овозможуваше еластична резервна моќност за неколку апликации, вклучувајќи системи за заштита од пожар, автоматски апарати за гаснење пожари, аларми и повеќе.

На друг стадион, трифазен Ultron UPS со моќност од 400kVA, ја обезбедуваше светлосната мрежа на стадионот, внатрешните приватни и заеднички простории, како и осветлувањето во итни случаи.
Други UPS системи од HPH серијата, беа инсталирани на сите пет стадиони за да ги задоволат специфичните барања за обезбедување сигурна моќ на системите за известување во итни случаи и инфраструктурата за противпожарна заштита.
Еднофазен, пак, Delta UPS систем од Amlon RT серијата, со капацитет од 1kVA до 10kVA,беше инсталиран за поддршка на комуникациските мрежи, бази на податоци и канцелариска опрема на сите пет стадиони.

Деловната единица за критични инфраструктурни решенија на Delta (MCISBU), обезбедува клиенти со UPS-системи од светска класа, како и целосно интегрирани инфраструктурни решенија на центарот за податоци, како што се управување со енергија, прецизно ладење, системи за управување со животната средина и повеќе, за да се овозможат еколошки центри за податоци. Овие решенија продолжуваат да го прошируваат својот досег и престиж во регионот на Европа, Средниот Исток и Африка (ЕМЕА). На пример, Атос, глобален лидер во дигиталната трансформација со седиште во Шпанија, користеше модуларни UPS-решенија на Delta за да го заштити нивниот центар за податоци. Покрај тоа, Delta обезбеди значителни заштеди за веб-хостинг компанија во Берлин, која служи на германската веб-страница за купување преку интегрирање на модуларните UPS-системи на Delta InfraSuite, прецизно ладење на RowCool заштеда на енергија и паметна дистрибуција на електрична енергија во нивните капацитети. Delta, исто така, е моќта зад најголемиот ресторан во светот за брза храна во Франција и германски луксузен автомобилски бренд.

Ultron DPS серија UPS 160-500kVA е трифазен систем со двојна конверзија, со технологија за IGBT исправувач за постигнување на водечка AC-AC ефикасност до 96%. Најдобра заштита во струја со идеална моќност и економичност може да се постигне преку имплементирање на Delta UPS моноблок Ultron HPH серијата, која нуди голема приспособливост од 20kVA до 120kVA со целосна номинална моќност (kVA = kW) и AC-AC ефикасност до 96 %. UPS-от на Amtraon RT серија UPS нуди можност за широка моќност до 10kVA, 1 + 1 паралелна редудантност, висок фактор на влез на моќност над 0,99 и ниска iTHD <5%. Овие карактеристики овозможуваат идеална заштита од струја до сервери со висока густина, мрежна опрема и цели центри за податоци.

mk_MK