0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

РАБОТНО МЕСТО ОД ИДНИНАТА НА ЕЗЕРОТО ВО ЦИРИХ

Имате квалитетен живот доколку работите со поглед на езерото во Цирих. За сето ова да биде уште поневеројатно, швајцарскиот реосигурителна компанија Swiss Re направи дополнителен квантен скок за своите вработени.

Канцеларискиот комплекс од стакло на езерото во Цирих е пионерски пример за тоа како треба да изгледа работно место од иднината. Тука реосигурителната компанија Swiss Re го спроведува агилниот работен концепт. Тоа ги отстранува традиционалните цврсти структури на канцелариски активности и го претвора во мобилен свет. Работните маси биле заменети со т.н. базни домови со user-friendly докинг станици за лаптопи, таблети и смартфони. Осигурителните и финансиските експерти уживаат нови можности да бидат уште попродуктивни со помош на дигитализацијата и со тоа да се чувствуваат уште попријатно на работа.

Архитектонското стаклено здание, исто така, се одликува со интелигентна автоматизација на зградата. Никој овде не мора рачно да ги вклучи или исклучи светлата. Потрошувачката на енергија е за 80% пониска во тој работен простор за разлика од конвенционалните канцелариски згради.

Вработените се преселиле во новата зграда во есента 2017 година. Оттогаш тие собираат вредно искуство на работното место од следната генерација. Наодите од проектот се исто така од помош на новата швајцарска веб-локација во Индија. Во двата случаи, LAN кабелското решение од R&M го формира ‘рбетот за мрежно поврзување на работни станици и технологија на градење. Компанијата Swiss Re дефинираше голем број важни инфраструктурни барања. На реосигурителот му е потребна и очекува апсолутна оперативна сигурност. Моделот за изведба требаше да биде вклучен во равенката за мобилна работа, податоци и видео пренос. Пред сè, клиентот бара целосна WLAN покриеност на сите шест спрата. Моќта преку Ethernet (PoE) се користеше за напојување на антени, крајни уреди и контролери. Мора да се интегрираат бројни технички врски и одделно каблирање за безбедносни системи, контрола на пристап и бројни функции на дигитализирана автоматизација на објекти.

„Проектот се движеше во беспрекорен правец на имплементација на исклучиво стандардните решенија од R&M за структурно каблирање на канцелариски згради“, изјавил Thomas Läderach, лидер на проектот на партнерот за инсталација AZ Elektro AG. Партнерите во проектот избраа тестирана комбинација на FO ‘рбетот и хоризонталното бакарно каблирање. Видео технологијата беше поврзана со инфраструктурата на FO од две причини: да обезбеди потребен преносен капацитет и да го преземе притисокот надвор од ИТ мрежата. Swiss Re раководи со телевизиско студио во новата зграда и бара висок пропусен опсег за пренос на слики и видео стриминг. Оптичката мрежа може да биде продолжена за да одговара на барањата.

“Важно прашање беше колку и кои конектори ни беа потребни за приклучни станици”, вели Christian Zürrer од Swiss Re за овој предизвик. Проектот предводеше за градење на технолошки извештаи. R&M брзо разви специјализиран компактен приклучок (DDS) со шест моќности и четири LAN конектори. Christian Zürrer на своето искуство со прилагодување на R&M изјави “Ние брзо го одобривме овој концепт. Никогаш не сме биле во можност да се инсталираме нешто слично толку брзо. Swiss Re го вреднува партнерството кое компанијата R&M го ужива со години. Како што вели Christian Zürrer: “Никогаш не менувајте победничко партнерство”. Thomas Läderach се согласува: “AZ Elektro AG ужива одлична соработка со R&М со години. Опсегот ни одговара. R&M е секогаш отворен за подобрувања и компанијата сериозно ги зема мислењата на инсталатерот.
Со кабелскиот систем од R&M, Swiss Re има стабилна инфраструктура што е сигурна и економична. Покрај тоа, дистрибутерот VS Modular на R&M за бакар, исто така, уште еднаш ја покажа својата вредност со овој проект. Тоа овозможи телекомуникациски услуги на градилиштето.

На крајот, R&M потврди дека каблите за FO ги исполнуваат сите стандарди. „Услугата беше совршена за нас и за купувачот. R&M ги документираше резултатите од мерењата на OTDR, го потврди квалитетот на нашата инсталација и потоа ја издаде 25-годишната гаранција за системот”, изјавил Thomas Läderach.

mk_MK