0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

КОМПАНИЈАТА PERONDA ЈА ОДБРА DELTA ULTRON СЕРИЈАТА

Компанијата Peronda, водечки шпански производител на керамички плочки, ја избра високо ефикасната Ultron DPS серија на UPS уреди со голема ефикасност, за да ги заштити своите критични апликации.

Проектот за замена на UPS-от на Peronda се родил по ефикасност и компаративна студија на 3 инсталирани 200 kVA UPS-от наспроти UPS Ultron DPS 200 kVA, со вистински мерења во објектите на Peronda. Инсталирањето на новиот UPS-от на Delta ја подобрил сегашната ефикасност од 90% до 96% и придонел за значително подобрување на влезната хармониска дисторзија (iTHD) поради патентираниот трифазен PFC систем, кој постигна многу интересен TCO за клиентот со созревање за помалку од две години поради енергетска ефикасност.

Предностите на UPS-от на DELTA биле техничките карактеристики на серијата DPS фокусирани на индустрискиот свет со многу широк опсег на внес, како и изведувањето на тестовите на DELTA во Мадрид кои биле многу задоволителни.

UPS-от ги штити печките и линијата за производство на керамика; овие печки мора да работат 24/365. Во случај на прекин на електричната енергија, процесот на керамичко производство може да застане и да предизвика високи трошоци поради губење на производството, високи трошоци поради одржување на печката и губење на работното време. Исто така, вреди да се напомене инсталацијата на 6 Delta Ultron HPH 30 kVA UPS за заштита на печатари кои ја красат керамиката. Испуштањето електрична енергија, исто така, ќе предизвика губење на производството.

За Peronda, имплементацијата на сигурно и ефикасно решение за бекап енергија било критична задача за да се спречи губењето на материјалот и часовите за време на одржувањето на целото производство.

Конечно, за овој водечки производител на керамика, и Ultron DPS и Ultron HPH решенијата беа успешни. Без дополнителен хардвер, UPS-от Ultron DPS и HPH Series исто така нудат флексибилен и лесен начин за проширување на вкупната излезна моќност за исполнување на деловниот раст.

mk_MK