0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

ПОБРЗО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ОПТИЧКИ ВЛАКНА

R&M создава POP станица со нов оптички дистрибутер ODF Prime кој може да смести до 5.376 влакна и нуди најголема густина на пакување во овој сегмент, до денес. И тоа значи дека мрежните оператори можат да сместат значително повеќе широкопојасни врски на страниците на дистрибутер со ограничен простор. Покрај тоа, R&M презентира примери на апликација со мултифункционални куќишта што можат да се користат како мини POP, како и решенија на системот за домување за разделувачи.

За прв пат, R&M го презентира сврзниот фибер-оптички конектор FO Field 2.0 кој може да се прекине со полето. Инсталатерите ги врзуваат FO каблите во зградите и местата за дистрибуција со полето FO за помалку од една минута. Иновативниот уред за стегање ги поправа и каблите, како и вистинското јадро внатре. Конекторот што може да се постави на терен може да ги смести сите стандардни FO кабли, дури и т.н. butterfly кабли.

 

Поларис-кутијата 6 e слободно прилагодлива платформа за дистрибутерите на FO и завршувања во просториите на клиенти на FTTH. Нејзината област на употреба се движи од влезната точка на зградата на фасадата или во подрумот преку дистрибутерите на подот до местата за напојување во канцелариите и становите. До 12 приклучоци и 60 приклучоци за спојување, како и две фиоки за разделувачи на PLC можат да бидат сместени во куќиште за заштита од прашна и поголема цврстина. Мрежните оператори можат да постават точка до точка или точка до повеќе точки инфраструктури со Поларис-кутија 6. Заптивките развиени од R&M го поедноставуваат вметнувањето на кабелот.

 

R&M го презентира затворањето на куполите SYNO како решение за подземна дистрибуција на оптички влакна. Се карактеризира со својата нова технологија за брзо монтирање и иновативна гел заптивка. Модуларен систем за внесување на кабел не завршува со навој на кабел и истовремено ја презема функцијата на запечатување. Комплетите за внесување на променливиот кабел ги поддржуваат сите конфигурации и мешани склопови. Опсегот опфаќа седум комплети за влез на кабел до 16 кабли, оптимизирани за сите типични дијаметри на кабелот. Каблите до 28 мм и микро каналите до 14 mm во дијаметар се вклопуваат во комплетите. Затворањето на разделот е погодно за речиси секоја апликација – на пример, како дистрибуција, гранка или затворање на спојување на кабел. Мрежните оператори сега можат да ги испланираат своите широкопојасни проекти поиндивидуално и за пократко време.

 

Друга иновација од R&M е телекомуникацискиот центар за микро центри за податоци. Ова им овозможува на мрежните оператори брзо да создадат дополнителни компјутерски перформанси на работ на широкопојасните мрежи. Централните канцеларии, центри, POP и главни краеви се соодветни локации. Растечкиот сообраќај на податоци бара повеќе од масовно проширување на FO мрежите. Снабдувачите на cloud computing, услуги поврзани со IoT и канали за видео и стриминг, дополнително треба да ги наддаваат капацитетите. На овој начин тие можат да обработуваат големи количини на податоци побрзо и поблиску до потрошувачите, како и да ги скратат патеките за пренос и времето на латентност. И токму тоа го прават центрите за податоци.

mk_MK