0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

СТРУКТУРНО КАБЛИРАЊЕ НА КЛИНИКА ВО СИДНЕЈ СО CAT. 6А РЕШЕНИЕ

Болницата Сент Џорџ во локалниот здравствен округ на Југоисточен Сиднеј сега има мрежа за податоци заснована на Cat. 6A U/FTP 650 MHz кабел од R&M.

Оптимална инфраструктура за болницата Сент Џорџ

Клиент: Болница Сент Џорџ, Локален здравствен округ Југоисточен Сиднеј, Австралија

Проект: Проширување на одделот за А&Е, изградба и поврзување на осум простории за комуникација

Апликација: LAN каблирање со 5.600 врски, проширени канални решенија за врски подолги од 100 m, Cat. 6A U/FTP 650 MHz кабли

Предизвик

Проширувањето на одделот за A&E во болницата Сент Џорџ во локалниот здравствен округ Југоисточен Сиднеј, исто така, повлече проширување на мрежата на податоци. Задачата беше да се испорачаат решенија за каблирање за:

  • изградба на осум нови простории за комуникација
  • обезбедување хоризонтална бакарна кабелска врска во овие простории
  • дистрибутер во кампусот со различни патеки со влакна помеѓу нивоата
  • ‘рбетот на влакната помеѓу новите и постојните дистрибутери на кампусот
  • 487 безжични точки за пристап

Со секојдневните операции со кои треба да се бориме, најголемиот предизвик за овој проект беше насочен кон интеграција во постојната зграда без нарушување на операциите во болницата. Застојот во фазата на изградба требаше да се избегне.

Решение

R&M и локалните партнери се одлучија за оптимално, инфраструктурно решение со високи перформанси. Со некои текови на кабел што се движат на ознаката од 90 метри, R&M сугерираше користење на проширено и тестирано решение за канали на компанијата. Ова им овозможува на бакарни врски над 100 метри обезбедување на доволни резерви на кабел. R&M обезбеди Cat. 6A U/FTP 650 MHz кабел за разлика од индустрискиот стандард 500 MHz. Решението на R&M поддржува и етернет-системи, како и пренос на некомпресирани UHD видеа.

R&M исто така обезбеди стандардни R&MPowerSafe бакарни лепенки со IDC технологија. Овие лесно ќе ги поддржат идните апликации Power over Ethernet.

Понатаму, R&M го прилагоди целото решение за да одговара на специфичните потреби на болницата. Меѓу другото, беше донесен нов 2RU FOBOT. Во проектот кој беше извршен стручно, заедно со Cat. 6A беа инсталирани OS2 компоненти, оптички влакна и вмрежен разгласен систем.

Резултат

Каблите и компонентите од R&M далеку ги надминуваат дефинираните минимални стандарди. Тие ги исполнуваат сите барања на болницата. На крајот, повеќето од 5.600 врски беа под 90 метри, но оние што ја надминаа таа далечина совршено се испробаа и беа опфатени со гаранцијата за апликација за доживотно користење на R&Mfreenet.

Само најдоброто е опција кога станува збор за здравствената заштита. И R&M во целост го задоволи овој критериум во случајот со болницата Сент Џорџ. Со многу прошетки на лице место, R&M исто така се погрижи оние кои биле вклучени во проектот да бидат апсолутно ажурирани во секое време. Понатаму, тимовите за истражување и развој гарантираа редовно известување, како и непречено извршување на проектот.

mk_MK