0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

DELTA СО СВОЈ ПРИДОНЕС ЗА ПАМЕТЕЊЕ НА СТАДИОНОТ ВЕМБЛИ

Во град кој веќе е преполн со познати знаменитости, импресивната SSE Arena Wembley во Лондон има посебно место во срцата на многумина. Генерации наназад, тоа е место каде што се создаваат сеќавања, благодарение на безбројните музички настани, семејни забавни и спортски натпревари, откако ги отвори своите врати во 1934 година. Првично бил создаден да биде домаќин на Британската Империја Игри. Оттогаш е дом на популарните ТВ-емисии како X-Factor, а исто така е и платформа за уметници кои се движат од Том Џонс до Деф Лепард за да ги изведат своите илјадници фанови.

Конструиран за извонредност
Изненадувачки, впечатливата и препознатлива форма на објектот не е резултат на креативната низа на архитектот, туку на инженерот за градежништво, Сер Овен Вилијамс, за армирано бетонска конструкција. Сер Овен го забележал Вембли како потенцијална можност да покаже како би можело да биде изгледа атрактивно со користење на материјали за згради. И покрај нејзиниот неконвенционален почеток, сега Вембли Арена, која има 12.500 седишта, има заштитна зграда Grade II која ја доделува Историската Англија, Комисијата за историски градби и споменици на Англија.

 

Технологијата ги исполнува традициите
Додека зградата остана во голема мера непроменета однадвор, очекувањата на посетителите и публиката, се разбира, значително се развија во текот на последните 80 години, како и технологијата што се користеше за да се оживее настан. За да се исполнат барањата од следната генерација, денес се користат најсовремени Delta Electronics LED 50/50 Strip Displays, за да ги привлечат вниманието на горниот дел на арената на 53-метарскиот отвор. Инсталирањето на таквата технологија во необичната форма на зградата беше далеку од лесно – спојување на нова технологија со историски дизајн, што потврди со многубројните предизвици.
Прво, горниот дел од зградата се крева на 14 метри на највисоката точка, и се спушта на само еден метар во најкратката точка. Дополнително на тоа, стручниот тим немаше простор за спроведување на инсталацијата. Впрочем, Вембли е изграден во ера пред ваквите прикази да бидат вообичаени. Правење простор зад фасадата за нивната инсталација не беше приоритет за Сер Овен. Второ, дополнителна последица на дизајнот на зградата значеше дека мал простор зад фасадата – во комбинација со огромната топлина генерирана од ефектот на стаклена градина, создава многу жешка работна атмосфера за може тимот да работи непречено.
И покрај овие пречки, од инвестициската перспектива на оние што се рекламираат, приказот мора да биде високо и сигурно поставен и способен постојано да ги покажува сликите низ целата година, без оглед на времето.

 

Комплексни предизвици решени со LED дисплеи во форма на лента од Delta
Со оглед на овие предизвикувачки барања, одлучено беше дека LED решението најдобро одговара на потребите на Вембли. Со своите интерактивни технологии за големите изложби, традиции и простории за контролната соба, Delta Electronics направи идеален избор за оваа апликација; не само за неговата флексибилност, туку и за докажаната сигурност на компанијата во дури и најсложените средини.
Монтирана во внатрешноста на зградата за да се зачува целата фасада непроменета, LED решението на Delta Electronics ги прикажува информациите за поддршка на настани што се случуваат внатре во Вембли Арена, како и туристички плакати или реклами за какви било светски брендови поврзани со настан. Со оглед на важноста на арената и прекрасните слики произведени од страна на Delta Electronics LED 50/50 Strip дисплеите, исто така се користат за прикажување на сезонски честитки, како и за споделување пораки во Велика Британија и во странство.
Одржување врвни перформанси со Delta Electronics
За да се осигура дека секогаш има приказ, работат како што се очекуваше, системот се проверува два пати годишно и темелно оценува многу критични компоненти како што се вентилатори, контролна опрема и компјутерски и видео процесори, истовремено проверувајќи дека механичките врски се цврсто лоцирани.
До денес, арената нема пријавено никакви големи проблеми, а тоа е благодарение на разноврсноста на производите на Delta Electronics и легендарната сигурност. Како резултат на тоа, Delta Electronics е избор за монтери или клиенти, кои можат да избираат од широк спектар на технологии за прикажување, вклучувајќи DLP панели за задни проекции, LCD екран со тенки рамки, LED дисплеи со внатрешно или надворешно LED осветлување со висока резолуција и системи за контрола на дистрибутивната визија.

 

Горди сме што сме официјален застапник и дистрибутер на производите на Delta Electronics, компанијата која меѓународно е позната по своите квалитети. За било какви прашања и консултации во врска со палетата на производи достапна кај нас, консултирајте се со нашите продажни лица преку e-mail sales@fibernet.mk или на телефон +389 2 2403 100.

mk_MK