0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

МОБИЛЕН ДАТА ЦЕНТАР ВО КОНТЕЈНЕР

Во овој ИТ-интензивен свет со голем сообраќај на податоци, центарот за податоци работи како кеширање и точка на собирање податоци помеѓу корисниците и поголемите центри за податоци за да ги олесни огромните ИТ-оптоварувања. Следејќи ги зголемените апликации на edge computing технологијата, Delta воведува нова генерација на мобилни дата центри во контејнери со флексибилна моќност и дизајни за ладење, брзо распоредување и размерлив капацитет за имплементација насекаде. Дизајнот сè-во-едно не само што обезбедува едношалтерски шопинг за клиентите, туку реализира голема интеграција и сигурност на системот.

Апликации

– Cloud платформи

– Телеком оператори

– Edge Computing технологија

– Мрежа за испорака на содржини

 

Предности

Брзо распоредување. Плаќајте во движење.

За да се изгради традиционален датацентар, потребни се 18 до 24 месеци. Со целосно модуларизиран дизајн концепт, центарот за податоци со контејнери на Delta е флексибилен и скалабилен, со само неколку недели или месеци за распоредување за да ги задоволи ИТ-потребите што растат рапидно.

Високо интегриран. Високо сигурен.

Монтажна, предтестирана и целосно конфигурирана архитектура со висока преносливост за апликации со edge computing технологија. Сите подсистеми, како што се UPS-от, дистрибуција на енергија, батерија, ладење, ормани и повеќе, се добро интегрирани.

Енергетски ефикасен. Ниска PUE.

Континуирано контролата на брзината на вентилаторот на RowCool овозможува голема заштеда на енергија. Преминот на топол воздух дополнително ја подобрува ефикасноста на ладењето. UPS-от може да генерира висока AC-AC ефикасност до 95% дури и при 30% мало оптоварување.

Сеопфатна управуваност

Delta DCIM обезбедува софистицирано решение за управување и следење, вклучувајќи енергија, средства, нарачки за работа, безбедност, управување со капацитет и многу повеќе.

mk_MK