0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

ДРЖЕТЕ ГИ ПЛАНИРАЊЕТО, ИНСТАЛИРАЊЕТО И ТРОШОЦИТЕ ПОД КОНТРОЛА

Gop-Box е дизајнирана за да го олесни планирањето и инсталирањето. Оваа остроумно дизајнирана универзална кутија може да биде употребена секаде, без разлика дали е за поврзување на работните станици, интегрирање на конференциските маси или поставување на ѕид или плафон. Gop-Box е особено погодна за употреба на тесни места, како подигнати подови со многу мал вертикален простор.

Ништо не ги вознемирува луѓето кои работат на планирањето од доцнење во проектите за изградба. Сите нивни прецизни планови се уништени ако индивидуалните работи траат подолго време од предвиденото, што резултира со стрес, намален квалитет во некои случаи и на крајот со дополнителни трошоци.

Gop-Box е дизајнирана за да овозможи претходно извршување на повеќе работи, дури пред инсталатерот да стигне на градилиштето. Кутијата може однапред да биде целосно опремена и таа е веќе тестирана во согласност со стандардните вредности. Исто така, ја спречува потребата за тестирање на стандардните вредности на градилиштето – со што се заштедува време.
Доколку е потребно, основната плоча може да биде преместена на наменетата локација, Gop-Box едноставно може да се конфигурира на лице место. Олеснет е и финансискиот дел, бидејќи материјалот којшто е потребен, веќе е наплатен.

Често се случува да нема доволно место во подигнатите подови. Едноставната, брза и сигурна инсталација ја олеснува работата на инсталатерот. Gop-Box е дизајнирана за да биде претходно монтирана основната плоча без употреба на алатки. Овој метод на инсталирање заштедува време и ја подобрува сигурноста.

На лесно достапните локации, Gop-Box може да биде трајно монтирана на едноставен начин со четири завртки, директно во ѕидот или плафонот. Ако пристапот е потежок или нема доволно место, тогаш е подобро трајно да се инсталира монтирана плоча и да се постави во Gop-Box со едноставен систем за кликање. Ова овозможува модификацијата да биде брза и лесна.


Gop-Box може да биде инсталирана и на работните станици или во конференциските простории. Зависно од дизајнот и материјалот на масата, може да биде зацврстена директно на горниот дел од масата. За оваа намена има две ознаки за правење на дупки на предниот дел на Gop-Box. Кутијата може да биде едноставно заштрафена на горниот дел од масата со две завртки. Зависно од ситуацијата, на кутијата може да биде потребна длабинска инсталација – како кај конференциските маси. Тоа не е проблем за Gop-Box. Другата опција е да се монтира на горниот дел или на ногарката од маса преку префабрикувана основна плоча од алуминиум. Gop-Box тогаш се фиксира на местото на плочата без употреба на алатки.

Gop-Box може да биде опремена со шест cat.6a модули. Мултимедијалните решенија исто така можат да бидат инсталирани на плочата. Gop-Box е дизајнирана за основната плоча да биде монтирана или демонтирана без употреба на алатки. Тоа е многу погодно доколку има промени на работното место. Gop-Box може да биде ставена да одговара со локациите за инсталирање (маса, ѕид или плафон). Додатоците како основна плоча и ознаки во боја можат да бидат купени ако има потреба од нив. Пространите области за ознаки овозможуваат различни услуги да бидат означени прецизно и јасно. Тоа го прави означувањето брзо и лесно како и јасно и недвосмислено.

 

 

 

На прв поглед, вашите придобивки се:

– виртуелно неограничен број на апликации, дури и во малите места
– намалено време за инсталација до минимум
– тестирањето според стандардните вредности пред инсталација заштедува време на градилиштето
– благодарение на одличниот систем за кликање, сигурните планови, промените и проширувањата можат да бидат спроведени брзо, лесно и сигурно, со што се спречуваат стресот, проблемите со квалитетот и додатните трошоци
– пространите области за ознаки овозможуваат јасност и сигурност

mk_MK