0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

ПРЕСТИЖНИОТ „ЗЕЛЕН“ УНИВЕРЗИТЕТ СО БЕЗБЕДНА МРЕЖА

Универзитетскиот град во Питипана, Шри Ланка, познат како NSBM Green University, е првиот „зелен“ универзитет во јужна Азија. Тој претставува пример за целата област, отворајќи го патот за одржливоста на животната средина. Универзитетот е отворен за домашни и странски студенти и отвори ново поглавје во високото образование во Шри Ланка.

Националниот универзитет за бизнис и менаџмент или општо познат како „зелениот“ универзитетски град во Шри Ланка, е основан во рамките на министерството за за развој на вештини и стручно оспособување и е познат по своите академски понуди од светска класа. Овој престижен универзитет нуди национално и меѓународно признати, UGC одобрени програми за странски дипломи на три факултети: менаџмент, компјутерски науки и инженерство.

Универзитетот се протега на површина од 26 хектари, а масивниот универзитетски комплекс е изграден со намера да им даде можност на домашните и странските студенти да имаат полноправно образование во Шри Ланка. Во моментов околу 9.000 студенти студираат на универзитетот. Високо квалификувани локални и странски предавачи кои учат таму се посветени да ги подготват овие студенти да се соочат со секој предизвик што светот може да го понуди. Заложбата на универзитетот за извонредност во образованието се протега надвор од реалните курсеви, бидејќи создава взаемно корисни односи со индустријата за да им овозможи на студентите да искусат вистински работни места од прва рака.

Инспириран од визијата за Шри Ланка да стане најдобар образовен центар во Азија, NSBM „зелениот“ универзитетски град е посветен на обликување на идните светски лидери во својот полноправно универзитет.
Решението на R&M за NSBM вклучува Cat.6 кабли и компоненти кои одат заедно со 12 основни СМ влакна. Еден локален ИТ консултант беше донесен на одборот за процесот на одобрување на брендот. R&M се соочила со тешка конкуренција од локалните играчи и оригинални производители, но имала превласт во смисла на IO без алатки, кои апелирале до крајниот клиент и консултант. Enterprise Technology Private Ltd (ETPL), како систем интегратор, одиграл голема улога во добивањето на R&M и освојувајќи го овој престижен Green Field проект.

Компанијата R&M помогна да се постигне безбедна мрежа со способност за побрз пренос на податоци. Решенијата на R&M совршено се совпаѓаат со барањата и затоа клиентите се сигурни дека производите на R&M ќе биде сигурно решение на долгорочен план.

Горди сме што сме официјален застапник и дистрибутер на производите на R&M, компанијата која меѓународно е позната по своите квалитети. За било какви прашања и консултации во врска со палетата на производи достапна кај нас, консултирајте се со нашите продажни лица преку e-mail sales@fibernet.mk или на телефон +389 2 2403 100.

mk_MK