0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

ВО СРЦЕТО НА НАЈГОЛЕМИОТ КОМЕРЦИЈАЛЕН КОМПЛЕКС ВО ИРАК

Дизел генератор со моќност од 13,000 kVA – произведен од еден од стратешките партнери на Fibernet – KOHLER | SDMO – го напојува Baghdad Mall, новиот и воедно најголемиот комерцијален комплекс од ваков вид што бил изграден во Ирак.

Најголемиот трговски центар во Ирак неодамна ги вклучи светлата (напојувани од KOHLER|SDMO генератор) и ги отвори вратите за своите потрошувачи.
Составен од 4 групи на генератори со поединечна моќност од 3,300 kVA, инсталацијата е плод на соработката помеѓу SDMO и својот локален дистрибутер.

Baghdad Mall е лоциран е во срцето на Багдад, главниот град на Ирак и се протега на површина од 80,000 m2. Во склоп на Baghdad Mall се наоѓаат следните категории на бизниси:
– Шопинг центар кој содржи супермаркет, како и 150 засебни продажни локации
– Хотел со 5 ѕвезди кој се протега на 33 спрата и нуди 243 соби
– Клиничка болница што се протега на речиси 10,000 m2 и содржи 30 операциони сали, дијагностички лаборатории, аптеки, оддел за радиологија итн.
– Паркинг со капацитет за повеќе од 1000 возила

И сето ова е напојувано од дизел генраторите од стратешкиот партнер на Fibernet: KOHLER | SDMO

mk_MK