0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Едукација

3 ПРИЧИНИ ЗОШТО ВИ ТРЕБА СИСТЕМ ЗА ВЛЕЗ НА ВРАТА

Без оглед во која индустрија работите, постојат одредени елементи за водење бизнис кои се клучни за секого, еден од овие елементи е безбедноста. Треба да се осигурате дека вашата зграда е безбедна за да ги заштитите вашите вработени и опремата […]

Повеќе детали

ОГРАНИЧУВАЊА НА POE ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО КАНЦЕЛАРИИ

Бидејќи технологијата за потрошувачите и бизнисите напредува, концептот на паметни згради станува помалку научна фантастика и повеќе научен факт. Денес корисниците веќе можат да купуваат производи како што се паметни термостати, гласовни светла и домашни асистенти како Alexa и Google […]

Повеќе детали

ПЕТ КЛУЧНИ ГРЕШКИ ВО МРЕЖНАТА ИНФРАСТРУКТУРА КОИ ТРЕБА ДА ГИ ОДБЕГНУВАТЕ

Денес, во ова високо техничко информатичко доба, важноста на цврста мрежна инфраструктура за деловните активности станува пресудна од кога и да било. Компаниите зависат од мрежна инфраструктура за сите аспекти на нивното секојдневно работење. Без стратешко управување со ИТ инфраструктурата, […]

Повеќе детали

ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЗА МРЕЖИ

Може ли вештачката интелигенција да извршува специфични работни задачи во мрежите и да ги замени луѓето? Раководителот на производи за R&M, Рајнхард Буркерт разгледува каква е поврзаноста и интеракцијата помеѓу вештачката интелигенција и мрежите. Инфраструктурите достигнуваат критична големина. Најновите прогнози […]

Повеќе детали

POE IOT & IOP – ИЛИ КАКО СИТЕ ЌЕ ЖИВЕЕМЕ НА ИНТЕРНЕТ

Интернетот ги поврза сите и сега сите сме поврзани едни со други преку Интернет. Нашата способност да полниме паметни уреди безжично им овозможува на големите податоци да станат уште поголеми – од паметни домови, преку паметни згради до паметни градови. […]

Повеќе детали

ПЕТТЕ ФАЗИ ОД РАБОТНИОТ ЦИКЛУС НА ДАТА ЦЕНТАРОТ

Исто како што добрите гени не гарантираат здравје и благосостојба, така и само со добар дизајн не може да се гарантира дека еден дата центар е добро изграден, ефикасен и достапен во текот на неговиот работен циклус. Ако ги знаеме […]

Повеќе детали

ТИПОВИ НА МРЕЖНО КАБЛИРАЊЕ: ИЗБОР НА СООДВЕТНА КАБЛОВСКА ИНФРАСТРУКТУРА

Технологијата се движи со брзо темпо. Инфраструктурата за каблирање мора да одговара на потребите на вашата компанија. Избор на најдобро решение за вашиот бизнис однапред заштедува време и пари. Инфраструктурата трае во просек од десет години и обично, скромното каблирање […]

Повеќе детали

ЕДУКАЦИЈА ФЛЕКСИБИЛНИ ОПЦИИ ЗА СКРИНИНГ НА ТЕМПЕРАТУРА ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈА

Термичка камера за сликање е ефикасен уред за скрининг за откривање на лица со покачена телесна температура. Овој вид на набљудување може да обезбеди брз пристап за скрининг на места со голем сообраќај, како аеродроми, болници, канцелариски згради и други […]

Повеќе детали

ТРИТЕ ТРЕНДОВСКИ ПРЕДИЗВИЦИ ЗА LAN

Преносот на висока фреквенција од 10 до 40 Gbps, постојаното далечинско напојување за PoE и сеопфатното Ethernet/IP снабдување се трите големи предизвици за LAN. Структурното каблирање останување важна основа за локалните мрежи на податоци дури и во ерата на дигитализација […]

Повеќе детали

СЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА WIRELESS MESH NETWORK

Wireless Mesh Network (WMN) или во буквален превод мрежа од безжични мрежи, претставува комуникациска мрежа составена од радио јазли организирани во мрежната топологија. Исто така, WMN е еден вид форма на безжична ad-hoc мрежа. Mesh мрежата се однесува на богата […]

Повеќе детали