0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Едукација

РЕВОЛУЦИОНЕРНО ПРЕЦИЗНО МЕРЕЊЕ СО ДИРЕКТНА GPS-OVER ФИБЕР-ОПТИЧКИ ВЛАКНА

Со зголемувањето на побарувањата за капацитет ширум светот, засилената координација во рамките на дата центрите, апликациите на претпријатијата и малите точки за радио пристап е од клучно значење. Ова бара многу мала латентност, прецизно темпирање и синхронизација, кои се неопходни […]

Повеќе детали

ШТО Е WIFI 6E?

Што точно е WiFi 6E? И, како се разликува од WiFi 6? Тешко дека имало доволно време да се добие повеќе од нејасен впечаток за WiFi 6, кој беше новиот стандард за WiFi и кој едновремено доведе до подобри перформанси […]

Повеќе детали

МОБИЛЕН ДАТА ЦЕНТАР ВО КОНТЕЈНЕР

Во овој ИТ-интензивен свет со голем сообраќај на податоци, центарот за податоци работи како кеширање и точка на собирање податоци помеѓу корисниците и поголемите центри за податоци за да ги олесни огромните ИТ-оптоварувања. Следејќи ги зголемените апликации на edge computing […]

Повеќе детали

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА МРЕЖАТА СО ЛЕНТА-КАБЛИ СО ОПТИЧКИ ВЛАКНА

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА МРЕЖАТА СО ЛЕНТА-КАБЛИ СО ОПТИЧКИ ВЛАКНА Лента-каблите со оптички влакна го освојуваат пазарот со енормна брзина. Тие им помагаат на мрежните оператори да го множат бројот на влакна во постојните канали на изненадувачки начин. Испробани и тестирани лента-кабли […]

Повеќе детали

КАКО ДА ГО ИЗБЕРЕТЕ ВИСТИНСКИОТ VOIP ТЕЛЕФОН

Десктоп телефоните се ‘рбетот на комуникациите за секој бизнис. Како што секогаш се менува технологијата, така се менува и начинот на комуникација, а IP телефоните се развиваат и се прилагодуваат за да одговараат на потребите на денешните бизниси. Бизнисите од […]

Повеќе детали

РЕШЕНИЈА ЗА ПРИСТАП ДО ОБЈЕКТИ СО GRANDSTREAM GDS3710

РЕШЕНИЈА ЗА ПРИСТАП ДО ОБЈЕКТИ СО GRANDSTREAM GDS3710

Grandstream GDS3710 HD IP видео системот наменет за врати, овозможува заштита, управување и следење на пристапот, полесно од кога и да е. Интегрирајте го GDS3710 со вашиот систем за комуникација или со системот за обезбедување за целосно управување на пристапот, […]

Повеќе детали

НАЈПАМЕТНО Е ДА СЕ СНАБДИТЕ СО UPS ПРЕД ДА ДОЈДЕ НЕВРЕМЕТО

Почести и посериозни бури значи дека дефинитивно треба да се снабдите со UPS уред, од домашните корисници, па се до огромните индустрии. Често ги слушаме термините на метеоролозите како врнежи, снежни врнежи, градски бури, виулици, системи со низок притисок, урагани, […]

Повеќе детали

БАНКИТЕ СЕ НА ПАТ ДА СТАНАТ ДЕЛ ОД 10-ГИГАБИТНОТО ОПШТЕСТВО

Институциите кои нудат финансиски услуги имаат потреба од фундаментално нови мрежни инфраструктури. Реномираниот швајцарски бренд за мрежна опрема R&M, советува: планирајте поголем пропусен опсег за повисоки перформанси и приспособливост. Компанијата предвидува инвестициски бум во финансискиот сектор, односно банките. Банките, осигурителните […]

Повеќе детали

ПЕТ ПОТЕНЦИЈАЛНИ ГРЕШКИ ПРИ УПРАВУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈАТА

Ефикасното управување со енергијата и одржливоста во една организација нуди низа предности, вклучително и намалени оперативни трошоци, намалено влијание врз животната средина и предност на пазарот. Овие совети се дизајнирани да им помогнат на организациите да избегнат некои од вообичаените […]

Повеќе детали

UPS УРЕДИТЕ СО ЛИТИУМСКИ БАТЕРИИ ВЕТУВААТ НОВИ МОЖНОСТИ ЗА ДОБАВУВАЧИТЕ НА IT РЕШЕНИЈА

Веројатно сте слушнале за доцните литиум-јонски (Li-ion) батерии и придобивките што ги носат за непрекинато напојување (UPS-от). Главно меѓу овие придобивки е дека тие траат двојно подолго од традиционалните батерии и бараат помалку одржување. Кога ќе слушнете за такви придобивки, […]

Повеќе детали