0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

ЕДУКАЦИЈА ФЛЕКСИБИЛНИ ОПЦИИ ЗА СКРИНИНГ НА ТЕМПЕРАТУРА ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈА

Термичка камера за сликање е ефикасен уред за скрининг за откривање на лица со покачена телесна температура. Овој вид на набљудување може да обезбеди брз пристап за скрининг на места со голем сообраќај, како аеродроми, болници, канцелариски згради и други области каде што луѓето се собираат, за да се идентификуваат оние чијашто телесна температура е покачена.

Користењето на бесконтактно решение за скрининг е една од тековните мерки за брзо откривање на лица со покачена телесна температура. Методот за откривање е дизајниран да помогне во почетниот преглед на EST, со употреба на медицинска опрема за понатамошно потврдување на симптомите, истовремено намалувајќи го времето на рачно тестирање и безбедносниот ризик за оние кои се вклучени во процесот.

Решението за скрининг на температурата на Hikvision, со различни типови производи и широк спектар на апликации, е дизајнирано за откривање на температурите на површината на кожата за да се постигне брзо и безбедно првично скринирање на јавни места. Неговата флексибилност значи дека може да се користи во мноштво сценарија.

 

Во меѓувреме, ефикасноста и цената се важни за корисниците. Прашањето е, кое е најдоброто решение за нивните потреби?

 

Проверка на температурата со брзо распоредување

Во ситуации со голем сообраќај, како што се градски сообраќај (железничка станица, автобуска станица, метро, аеродром и слично), згради (како што се училишта, паркови, канцелариски згради, трговски центри, итн.), може да се користи шема за привремено скринирање на температурата. Брзото распоредување се постигнува одделно со разни уреди (термографски фотоапарати / термографски рачни фотоапарати / врати на метални детектори и др.)

 

Ова испитување на температурата со брзо распоредување е економично и практично, а процесот на распоредување и последователно расклопување се лесни и практични. Точноста за мерење на температурата е загарантирана да биде во рамките на 0,5° C или 0,3° C (со телесен калибратор) за да се задоволат потребите од првичното испитување.

Преглед на температурата со контрола на пристап

Во претпријатијата, училиштата, фабриките, заедниците и другите внатрешни области каде што луѓето се движат, може да се користи MinMoe терминалот за проверка на температурата без допир на ѕидовите (DS-K1T671TM-3XF). Природата без допир на терминалот го прави пристапот полесен и побезбеден, погоден за долгорочно испитување на температурата со контрола на пристапот за која било зграда со голем сообраќај на луѓе.

Патролен преглед на температурата

Солуцијата за патролен преглед на мерењето на температурата може да се нарече и програма за рачен преглед. Може брзо да се пушти во употреба на фиксни влезови и излези за вонредни состојби, на пример на надворешни настани или градилишта или контролни пунктови. Може да се користи и за флексибилен преглед при брз излез, кабини и погони.

И, не само тоа. Термографските фотоапарати на Hikvision поддржуваат истовремено скрининг на температура кај повеќе луѓе, што може во голема мерка да ја подобри ефикасноста на откривање во комплексни сценарија.

 

И, има уште. Покрај тоа, за некои земји или региони на кои им е потребно на луѓето да носат маски, Hikvision исто така обезбедува решение кое вклучува DeepinMind NVR, како и термографските камери. Ова обезбедува посебен интерфејс што визуелно може да прикаже статус на температура и при носење заштитна маска.

 

Некои од производите за проверка на термичката температура на Hikvision веќе се користат на аеродромите, пристаништата, канцелариските згради и на други места каде што се собираат многу луѓе низ целиот свет. Тие обезбедуваат брзо и ефикасно скрининг како важен дел од борбата за одржување на јавната безбедност и помагање на управувањето со јавното здравство.

mk_MK