0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Информации

ФИБЕРНЕТ на Partner Day Krakow организиран од DELTA Electronics

ФИБЕРНЕТ на Partner Day Krakow организиран од DELTA Electronics

Возбудата и исчекувањето кулминираа во триумфална изложба додека FIBERNET бележи свое присуство на Partner Day KRAKÓW, организиран од DELTA Electronics,  во тек во Шератон Гранд Хотелот во Краков, Полска, од 30 август до 1 септември 2023 година . Среќни сме […]

Повеќе детали

UTP, STP, FTP и S/FTP кабли, која е разликата?

UTP, STP, FTP и S/FTP кабли, која е разликата?

Кога станува збор за мрежни кабел системи, треба да го изберете соодветниот етернет кабел од палетата различни производи. Еден од критичните моменти е нивото на заштита, како UTP, STP, FTP, S\FTP итн. Ќе ги разгледаме нивните разлики и како можете […]

Повеќе детали

Камери: Од алатки за безбедност до бизнис партнери?

Камери: Од алатки за безбедност до бизнис партнери?

Со години, камерите помагаат на бизнисите во подобрување на нивната безбедност. Но, што ако камерите можат не само да ја зголемат безбедноста од кражби и непосакан влез, туку и да помогнат во носење паметни бизнис одлуки? Тоа е ветувањето на […]

Повеќе детали

СТРУКТУРНО КАБЛИРАЊЕ НА КЛИНИКА ВО СИДНЕЈ СО CAT. 6А РЕШЕНИЕ

Болницата Сент Џорџ во локалниот здравствен округ на Југоисточен Сиднеј сега има мрежа за податоци заснована на Cat. 6A U/FTP 650 MHz кабел од R&M. Оптимална инфраструктура за болницата Сент Џорџ Клиент: Болница Сент Џорџ, Локален здравствен округ Југоисточен Сиднеј, […]

Повеќе детали

2.4 GHZ WI-FI НАСПРОТИ 5 GHZ WI-FI, КОЈА Е РАЗЛИКАТА?

Можеби сте налетале на 5G или 5 GHz на крајот од името на WiFi мрежата додека поставувате рутер или екстендер или додека прелистувате низ околните WiFi мрежи. Не само тоа, веројатно сте забележале и дека 5 GHz WiFi често доаѓа […]

Повеќе детали

КАКО 5G ГО ТРЕСЕ ПАЗАРОТ НА МРЕЖНА ИНФРАСТРУКТУРА

Невидената брзорастечка потреба за пропусен опсег и мала латентност управувана од 5G им носи на давателите на услуги големи можности да создадат вредност. 5G бара голема флексибилност кога станува збор за работа и управување со мрежна инфраструктура, како и огромно […]

Повеќе детали

ГЛАСОВНИ РЕШЕНИЈА ПРЕКУ WIFI

Една од најактуелните теми во рамките на унифицираната индустрија за комуникации од 2020 година е зголемувањето на гласовните решенија за WiFi. Без оглед дали ја нарекувате WiFi voice, Voice-over-WiFi, VoWiFi, VoIP-over-WiFi, Voice-over-WLAN или VoWLAN, оваа технологија е тука за да […]

Повеќе детали

ПОДОБРЕТЕ ЈА WI-FI КОНЕКЦИЈАТА ВО ВАШИОТ БИЗНИС

За многу бизниси, безжичната мрежна врска игра голема улога во она што го прават. Луѓето што ја прават вашата организација да работи, бараат пристап до континуирана интернет врска за да се осигураат дека работата ќе се сведете на минимални проблеми, […]

Повеќе детали

ШТО Е ETHERNET? ОБЈАСНУВАЊЕ НА СТАНДАРДИТЕ

Се нурнавме во столбот на модерното вмрежување, за да направиме квалитетно истражување во областа на Ethernet. Резултатот е статијата во продолжение. И покрај тоа што е далеку од највозбудлива тема, Ethernet технологијата е клучна за начинот на кој уредите, како […]

Повеќе детали

СТРАВ ОД ИДНИНАТА ?!

Неверојатен парадокс го обликува нашето време. Исплашени сме и во исто време живееме како и никогаш порано. Како се вклопува тоа заедно? Поглед назад кон Утопија Брз поглед наназад открива дека оваа противречност е прилично модерен феномен. Уште во деветнаесеттиот […]

Повеќе детали

mk_MK