0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

Зошто соларна енергија?

За 130 години, производството на електрична енергија е зголемено од нула на над 24.000 терават часови. Томас Едисон кажал: „Ние сме како земјоделците-закупци кои ја отсекуваат оградата околу нашата куќа за гориво, кога треба да ги користиме неисцрпните извори на енергија на природата – сонцето, ветерот и плимата. Моите пари би ги вложил на сонцето и сончевата енергија. Каков извор на моќ! Се надевам дека нема да чекаме додека не ги потрошиме нафтата и јагленот пред да размислиме како да се справиме со тоа“.

 

mk_MK