Expired Listing

Локација Skopje

Type:

Employee: FIBERNET Import Export DOO Skopje

 

ФИБЕРНЕТ М-К е целосно македонска компанија со специјалност во B2B (Business-to-Business) сегментот. Опслужуваме компании од сите сектори и котираме меѓу водечките ИТ компании во регионот во делот на изработка, проектирање и изведба на слабострујни системи, оптички мрежи, резервно напојување, електрични инсталации, FTTH комуникација, дата центри и друго.

Нашиот тим континуирано расте и во моментов имаме потреба од постојано вработување на нови лица на позиција:

СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ПРОДАЖБА

Работни задачи:

 • Водење, унапредување и промоција на продажбата на слабострујни и јакострујни системи,дизел генератори, уреди за непрекинато напојување (УПС), електро опрема, соларни системи, батерии и друга опрема
 • Комуникација со постоечки и потенцијални корисници со цел презентација, промоција и продажба на услугите на компанијата;
 • Реализација на деловни состаноци и презентации;
 • Подготовка на понуди за корисниците, според нивните моментални потреби;
 • Воспоставување, градење и оддржување на силни врски со корисниците;
 • Вмрежување со постојните клиенти како и одржување врски со клиентите преку обезбедување на поддршка, информации и насоки, истражување и препорака на нови можности;
 • Промовирање на услуги на компанијата, преку директна комуникација со корисници и преку присуство на настани, како и следење на нивното задоволство;

Потребни квалификации и способности:

 • Познавања од областа на технологија
 • Напредни продажни, преговарачки и комуникациски вештини;
 • Најмалку 3 години работно искуство во продажба во иста или слична индустрија;
 • Одлично познавање на сите апликации на Microsoft Office пакетот;
 • Познавање на англиски јазик (пишан и говорен);
 • Возачка дозвола Б категорија

Прикачи CV