Expired Listing

Локација

Type:

Employee:

ФИБЕРНЕТ М-К е целосно македонска компанија со специјалност во B2B (Business-to-Business) сегментот. Опслужуваме компании од сите сектори и котираме меѓу водечките ИТ компании во регионот во делот на изработка, проектирање и изведба на слабострујни системи, оптички мрежи, резервно напојување, електрични инсталации, FTTH комуникација, дата центри и друго.

Нашиот тим континуирано расте и во моментов имаме потреба од постојано вработување на нови лица на позиција:

СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ

Работни задачи:

 • Подготвување огласи за слободни работни места
 • Пронаоѓање и привлекување на кандидати со користење на различни канали
 • Претходна проверка на апликациите според релевантните критериуми и изготвување на листи на кандидати за разгледување и одобрување
 • Спроведување интервјуа користејќи различни алатки/методи за селекција и тестирање на кандидатите применувајќи релевантни тестови
 • Договарање на писмени тестови и интервјуа со кандидати,
 • Изготвување прашања за интервју; вршење на референтни проверки и изготвување документи за конечни одлуки
 • Подготовка на активности поврзани со регрутирање (работни места, интервјуа, консултации, воведна обука итн.);
 • Евалуација, селекција и вршење потесен избор на кандидати за отворени позиции;
 • Подготовка, развој и имплементација на политики за човечките ресурси
 • Воведување на нови вработени во процесот на работа
 • Подготвува формулари за мерење на постигнувањата на вработените и го координира процесот на оценување
 • Организира разни настани и тековни активности за мотивирање на вработените

Потребни квалификации:

 • ВСС и најмалку 3 години искуство во регрутирање и селекција на вработени
 • Напредно познавање на англиски јазик;
 • Задожително познавање на закони поврзани со областа

Работно време и место каде се извршува работата:

 • Понеделник-Петок 8:00-16:00 часот
 • Работниот ангажман вклучува работа во просториите на ФИБЕРНЕТ.

Доколку ги исполнувате наведените услови, заинтересирани сте за нови предизвици и постојан развој во кариерата, пратете го вашето CV преку брза апликација или на следната емаил адреса vrabotuvanje@fibernet.mk

– или –

Прикачи CV