0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

ПЕТ КЛУЧНИ ГРЕШКИ ВО МРЕЖНАТА ИНФРАСТРУКТУРА КОИ ТРЕБА ДА ГИ ОДБЕГНУВАТЕ

Денес, во ова високо техничко информатичко доба, важноста на цврста мрежна инфраструктура за деловните активности станува пресудна од кога и да било. Компаниите зависат од мрежна инфраструктура за сите аспекти на нивното секојдневно работење. Без стратешко управување со ИТ инфраструктурата, […]

Повеќе детали

ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЗА МРЕЖИ

Може ли вештачката интелигенција да извршува специфични работни задачи во мрежите и да ги замени луѓето? Раководителот на производи за R&M, Рајнхард Буркерт разгледува каква е поврзаноста и интеракцијата помеѓу вештачката интелигенција и мрежите. Инфраструктурите достигнуваат критична големина. Најновите прогнози […]

Повеќе детали

POE IOT & IOP – ИЛИ КАКО СИТЕ ЌЕ ЖИВЕЕМЕ НА ИНТЕРНЕТ

Интернетот ги поврза сите и сега сите сме поврзани едни со други преку Интернет. Нашата способност да полниме паметни уреди безжично им овозможува на големите податоци да станат уште поголеми – од паметни домови, преку паметни згради до паметни градови. […]

Повеќе детали

ПЕТТЕ ФАЗИ ОД РАБОТНИОТ ЦИКЛУС НА ДАТА ЦЕНТАРОТ

Исто како што добрите гени не гарантираат здравје и благосостојба, така и само со добар дизајн не може да се гарантира дека еден дата центар е добро изграден, ефикасен и достапен во текот на неговиот работен циклус. Ако ги знаеме […]

Повеќе детали

ТИПОВИ НА МРЕЖНО КАБЛИРАЊЕ: ИЗБОР НА СООДВЕТНА КАБЛОВСКА ИНФРАСТРУКТУРА

Технологијата се движи со брзо темпо. Инфраструктурата за каблирање мора да одговара на потребите на вашата компанија. Избор на најдобро решение за вашиот бизнис однапред заштедува време и пари. Инфраструктурата трае во просек од десет години и обично, скромното каблирање […]

Повеќе детали

ЕДУКАЦИЈА ФЛЕКСИБИЛНИ ОПЦИИ ЗА СКРИНИНГ НА ТЕМПЕРАТУРА ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈА

Термичка камера за сликање е ефикасен уред за скрининг за откривање на лица со покачена телесна температура. Овој вид на набљудување може да обезбеди брз пристап за скрининг на места со голем сообраќај, како аеродроми, болници, канцелариски згради и други […]

Повеќе детали

ИНДУСТРИСКИ ПРОМЕНИ И ДИЗАЈН ПРЕДВИДУВАЊА

Понекогаш, и најпаметните и најиновативни мислители можат да направат фантастични погрешни предвидувања. Така, во 1878 година, електро инженерот Sir William Preece, изјавил дека телефонијата никогаш нема да ги остави без работа тогашните разнесувачи на пораки. Во 1946 година, Darryl Zanuck […]

Повеќе детали

ПРЕСТИЖНИОТ „ЗЕЛЕН“ УНИВЕРЗИТЕТ СО БЕЗБЕДНА МРЕЖА

Универзитетскиот град во Питипана, Шри Ланка, познат како NSBM Green University, е првиот „зелен“ универзитет во јужна Азија. Тој претставува пример за целата област, отворајќи го патот за одржливоста на животната средина. Универзитетот е отворен за домашни и странски студенти […]

Повеќе детали

РАБОТНО МЕСТО ОД ИДНИНАТА НА ЕЗЕРОТО ВО ЦИРИХ

Имате квалитетен живот доколку работите со поглед на езерото во Цирих. За сето ова да биде уште поневеројатно, швајцарскиот реосигурителна компанија Swiss Re направи дополнителен квантен скок за своите вработени. Канцеларискиот комплекс од стакло на езерото во Цирих е пионерски […]

Повеќе детали

РЕКОРДНИТЕ ЖЕШТИНИ ПРЕДИЗВИКУВААТ ПРОБЛЕМИ ВО НАПОЈУВАЊЕТО – UPS СИСТЕМИТЕ И УРЕДИТЕ ЗА ПРЕНАПОНСКА ЗАШТИТА СЕ РЕШЕНИЕТО ЗА ТОА

Жителите на северната хемисфера, ова лето се соочуваат со рекордни жештини. Не само што се влошува начинот на живот, туку топлината негативно се одразува на електричната мрежа, што доведува до кршење на далекуводните жици. Најголем проблем е функционирањето на климатизерите […]

Повеќе детали