0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Новости

ДАЛИ ETHERNET Е КРАЛОТ НА ДЕНЕШНИЦАТА?

Алијансата Ethernet неодамна прослави 45 години постење, од појавата на Ethernet. Колку само за информација, најавија дека ова е само почетокот. Придобивките од испораката на мала моќност и испорака на податоци преку еден кабел не се намалени. Всушност, со сигурност […]

Повеќе детали

ПРЕДНОСТИ И ПРИЧИНИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА VOIP (VOICE OVER IP)

Voice over IP (VoIP) е создаден со цел да се овозможи гласовна комуникација на кое било место во светот. Во повеќето места, разговорот по телефон е многу скап. Замислете да воспоставите телефонски разговор со личност којашто живее на другата страна […]

Повеќе детали

ЗОШТО АЛАТКИТЕ ЗА ВИДЕО КОМУНИКАЦИЈА ТРЕБА ДА БИДАТ ЦЕНТРАЛЕН ДЕЛ ОД ВАШАТА КОМУНИКАЦИСКА СТРАТЕГИЈА?

Денес, околу 76% од корисниците тврдат дека користат некаква алатка за видео комуникација на нивното работно место. Видео технологијата во комуникацијата ги надминува традиционалните комуникациски канали бидејќи овозможува автентично корисничко искуство, што пак резултира во зголемена интерактивност, продлабочување на искуствата […]

Повеќе детали

IP VIDEO DOOR СИСТЕМ GRANDSTREAM GDS3710

Интеграција со безбедносни системи за контрола на пристап во даден објект Без разлика дали ви е потребно решение за IP комуникација, вмрежување, видео надзор или севкупен пакет за унифицирана комуникација, стратешкиот партнер на Fibernet – Grandstream е секогаш безбеден избор. […]

Повеќе детали

ИНДУСТРИСКА ИДЕНТИФИКАЦИЈА И САМОЛЕПЛИВИ ЕТИКЕТИ КОИ ОДГОВАРААТ НА ВАШИТЕ ПОТРЕБИ

Издржливоста и леснотијата во работењето со индустриска идентификација станува критичен процес и е од суштинско значење во модерното работење. Без разлика на тоа дали станува збор за етикетирање на кабли или само жици, идентификација на средства или обележување поради безбедност, […]

Повеќе детали

R&M SYNO DOME CLOSURE

Флексибилно FTTx решение соладно запечатување со гели модуларни влезни точки за каблите! Модуларно, флексибилно и иновативно.SYNO dome closure решението ги пресретнува сите стандарди и побарувања на модерните оптички мрежи. Ова решение нуди иновативен начин на ладно запечатување со гел и […]

Повеќе детали

R&MINTELIPHY – ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВУВАЊЕ СО ИНФРАСТРУКТУРАТА

R&MinteliPhy воведува нова ера на управување со инфраструктура. Вашата физичка инфраструктура можете да ја управувате интелигентно и целосно автоматски. R&MinteliPhy е најлесното и најфлексибилното решение на пазарот. Не ви се потребни ниту специјални далноводи жици ниту далноводи панели, едноставно ви […]

Повеќе детали

КАКО ДО НАЈВИСОКА ВРЕДНОСТ ОД UPS УРЕДОТ ?

Како и секој ИТ менаџер, работите во рамките на буџетот, кој најверојатно не е доволен. Со ограничена сума на страна, мора да ја заштитите мрежата. Па, како да се добие најголем ИТ резултат за дадените пари? Конфигурирање на вашиот систем […]

Повеќе детали

РЕШЕНИЈА ЗА ПРИСТАП ДО ОБЈЕКТИ СО GRANDSTREAM GDS3710

Grandstream GDS3710 HD IP видео системот наменет за врати, овозможува заштита, управување и следење на пристапот, полесно од кога и да е. Интегрирајте го GDS3710 со вашиот систем за комуникација или со системот за обезбедување за целосно управување на пристапот, […]

Повеќе детали

ТРИТЕ ТРЕНДОВСКИ ПРЕДИЗВИЦИ ЗА LAN

Преносот на висока фреквенција од 10 до 40 Gbps, постојаното далечинско напојување за PoE и сеопфатното Ethernet/IP снабдување се трите големи предизвици за LAN. Структурното каблирање останување важна основа за локалните мрежи на податоци дури и во ерата на дигитализација […]

Повеќе детали