0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Автор: Илија Серафимов

РЕШЕНИЈА ЗА ПРИСТАП ДО ОБЈЕКТИ СО GRANDSTREAM GDS3710

РЕШЕНИЈА ЗА ПРИСТАП ДО ОБЈЕКТИ СО GRANDSTREAM GDS3710

Grandstream GDS3710 HD IP видео системот наменет за врати, овозможува заштита, управување и следење на пристапот, полесно од кога и да е. Интегрирајте го GDS3710 со вашиот систем за комуникација или со системот за обезбедување за целосно управување на пристапот, […]

Повеќе детали

НАЈПАМЕТНО Е ДА СЕ СНАБДИТЕ СО UPS ПРЕД ДА ДОЈДЕ НЕВРЕМЕТО

Почести и посериозни бури значи дека дефинитивно треба да се снабдите со UPS уред, од домашните корисници, па се до огромните индустрии. Често ги слушаме термините на метеоролозите како врнежи, снежни врнежи, градски бури, виулици, системи со низок притисок, урагани, […]

Повеќе детали

БАНКИТЕ СЕ НА ПАТ ДА СТАНАТ ДЕЛ ОД 10-ГИГАБИТНОТО ОПШТЕСТВО

Институциите кои нудат финансиски услуги имаат потреба од фундаментално нови мрежни инфраструктури. Реномираниот швајцарски бренд за мрежна опрема R&M, советува: планирајте поголем пропусен опсег за повисоки перформанси и приспособливост. Компанијата предвидува инвестициски бум во финансискиот сектор, односно банките. Банките, осигурителните […]

Повеќе детали

ПЕТ ПОТЕНЦИЈАЛНИ ГРЕШКИ ПРИ УПРАВУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈАТА

Ефикасното управување со енергијата и одржливоста во една организација нуди низа предности, вклучително и намалени оперативни трошоци, намалено влијание врз животната средина и предност на пазарот. Овие совети се дизајнирани да им помогнат на организациите да избегнат некои од вообичаените […]

Повеќе детали

UPS УРЕДИТЕ СО ЛИТИУМСКИ БАТЕРИИ ВЕТУВААТ НОВИ МОЖНОСТИ ЗА ДОБАВУВАЧИТЕ НА IT РЕШЕНИЈА

Веројатно сте слушнале за доцните литиум-јонски (Li-ion) батерии и придобивките што ги носат за непрекинато напојување (UPS-от). Главно меѓу овие придобивки е дека тие траат двојно подолго од традиционалните батерии и бараат помалку одржување. Кога ќе слушнете за такви придобивки, […]

Повеќе детали

ПАМЕТНИ ДОМОВИ СО EATON

Електричната енергија е забележлива само кога ќе ја снема. Звучи иронично, но навистина е така. Без разлика дали во тие моменти потребен е фенот за коса или нема светло кај соседот, тие ретки моменти не тераат навистина да ја цените […]

Повеќе детали

МРЕЖИ СО ГОЛЕМИ БРЗИНИ ЗА ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКСИ

Со пасивните оптички LAN инфраструктури (POLAN), хотелите и одморалиштата влегуваат во иднината на инфозабавниот систем – ефикасни услуги кои заштедуваат простор и се атрактивни во поглед на трошоците. Клучот за Gigabit конекција за секоја хотелска соба се состои од модерна […]

Повеќе детали

КАКО БИЗНИСИТЕ ДА СЕ СПРОТИВСТАВАТ НА САЈБЕР ЗАКАНИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ГОДИШНИТЕ ОДМОРИ

За време на годишните одмори сите одмараме, освен криминалните хакери. Тоа е сезоната кога луѓето се зафатени со кредитни картички и/или интернет шопинг, совршен за опортунистички напади врз потрошувачи кои не се сомневаат во тоа, како за и слабите системи […]

Повеќе детали

3 ПРИЧИНИ ЗОШТО ВИ ТРЕБА СИСТЕМ ЗА ВЛЕЗ НА ВРАТА

Без оглед во која индустрија работите, постојат одредени елементи за водење бизнис кои се клучни за секого, еден од овие елементи е безбедноста. Треба да се осигурате дека вашата зграда е безбедна за да ги заштитите вашите вработени и опремата […]

Повеќе детали

ОГРАНИЧУВАЊА НА POE ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО КАНЦЕЛАРИИ

Бидејќи технологијата за потрошувачите и бизнисите напредува, концептот на паметни згради станува помалку научна фантастика и повеќе научен факт. Денес корисниците веќе можат да купуваат производи како што се паметни термостати, гласовни светла и домашни асистенти како Alexa и Google […]

Повеќе детали