0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Author: Goce Spasovski

ГЛАСОВНИ РЕШЕНИЈА ПРЕКУ WIFI

Една од најактуелните теми во рамките на унифицираната индустрија за комуникации од 2020 година е зголемувањето на гласовните решенија за WiFi. Без оглед дали ја нарекувате WiFi voice, Voice-over-WiFi, VoWiFi, VoIP-over-WiFi, Voice-over-WLAN или VoWLAN, оваа технологија е тука за да […]

Повеќе детали

ПОДОБРЕТЕ ЈА WI-FI КОНЕКЦИЈАТА ВО ВАШИОТ БИЗНИС

За многу бизниси, безжичната мрежна врска игра голема улога во она што го прават. Луѓето што ја прават вашата организација да работи, бараат пристап до континуирана интернет врска за да се осигураат дека работата ќе се сведете на минимални проблеми, […]

Повеќе детали

7 КОРИСНИ СОВЕТИ ЗА ЗАШТЕДА НА ВРЕМЕ ВО ТЕКОТ НА НЕДЕЛАТА

Сите знаеме некои основни навики за продуктивност. Технологијата е навистина мало чудо во однос на тоа како може да ни го олесни секојдневието и работните активности во текот на денот.Во многу кругови на претприемачи, оптимизирањето на времето е една од […]

Повеќе детали

ШТО Е ETHERNET? ОБЈАСНУВАЊЕ НА СТАНДАРДИТЕ

Се нурнавме во столбот на модерното вмрежување, за да направиме квалитетно истражување во областа на Ethernet. Резултатот е статијата во продолжение. И покрај тоа што е далеку од највозбудлива тема, Ethernet технологијата е клучна за начинот на кој уредите, како […]

Повеќе детали

НА КОЈ НАЧИН ПАМЕТНИ ВИДЕО СИСТЕМИ ОВОЗМОЖУВААТ НЕПРЕЧЕН СООБРАЌАЈ ВО БРЗОРАСТЕЧКИТЕ ГРАДОВИ СО РАЗВИЕНА ТРГОВИЈА

На глобално ниво, градското население расте – и проблемот со метеж во градскиот сообраќај станува сè потежок. Значи, за да се спречи метежот, владите во некои од најстрогите градски простори во светот се свртуваат кон интелигентни сообраќајни системи, за да […]

Повеќе детали

СТРАВ ОД ИДНИНАТА ?!

Неверојатен парадокс го обликува нашето време. Исплашени сме и во исто време живееме како и никогаш порано. Како се вклопува тоа заедно? Поглед назад кон Утопија Брз поглед наназад открива дека оваа противречност е прилично модерен феномен. Уште во деветнаесеттиот […]

Повеќе детали

ПОВЕЌЕ ОД САМО АНТEНИ: 5G БИЗНИС МОДЕЛИ

5G екосистемот нуди можности за нови деловни модели. Локалните, етаблирани и нови играчи на пазарот можат да развиваат инфраструктурни решенија и привлечни услуги. R&M ги поддржува со експертиза, технологија, инженерство и многу повеќе. Градејќи инфраструктури низ целиот свет, телеком провајдерите […]

Повеќе детали

РЕВОЛУЦИОНЕРНО ПРЕЦИЗНО МЕРЕЊЕ СО ДИРЕКТНА GPS-OVER ФИБЕР-ОПТИЧКИ ВЛАКНА

Со зголемувањето на побарувањата за капацитет ширум светот, засилената координација во рамките на дата центрите, апликациите на претпријатијата и малите точки за радио пристап е од клучно значење. Ова бара многу мала латентност, прецизно темпирање и синхронизација, кои се неопходни […]

Повеќе детали

ШТО Е WIFI 6E?

Што точно е WiFi 6E? И, како се разликува од WiFi 6? Тешко дека имало доволно време да се добие повеќе од нејасен впечаток за WiFi 6, кој беше новиот стандард за WiFi и кој едновремено доведе до подобри перформанси […]

Повеќе детали

МОБИЛЕН ДАТА ЦЕНТАР ВО КОНТЕЈНЕР

Во овој ИТ-интензивен свет со голем сообраќај на податоци, центарот за податоци работи како кеширање и точка на собирање податоци помеѓу корисниците и поголемите центри за податоци за да ги олесни огромните ИТ-оптоварувања. Следејќи ги зголемените апликации на edge computing […]

Повеќе детали