0%

Телефон:

+389 (0)2 2403-100

Е-пошта:

sales@fibernet.mk

Автор: AdminLQ

УЛОГАТА НА ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО СЛЕДЕЊЕ, ТЕСТИРАЊЕ И ТРЕТМАН НА COVID-19

УЛОГАТА НА ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО СЛЕДЕЊЕ, ТЕСТИРАЊЕ И ТРЕТМАН НА COVID-19

Како што се зголемуваат случаите на COVID-19, се забележува пораст на алатките за дигитална епидемиологија, помошници за chatbot, алатки за водство на EHR и комплети за тест за брза реакција. Со зголемувањето на инциденцата на нови случаи на COVID-19 во текот на денот, засегнатите страни во здравството продолжуваат да бараат алатки и лекови за да помогнат во спречувањето на плимата. 

Повеќе детали

НОВИ ТЕХНОЛОШКИ ГАЏЕТИ ЗА БОРБА ПРОТИВ COVID-19

НОВИ ТЕХНОЛОШКИ ГАЏЕТИ ЗА БОРБА ПРОТИВ COVID-19

Од автоматски отворачи на врати кои може да бидат отпечатени на 3D принтер, основни вентилатори и слично, пандемијата COVID-19 започна нова ера на итна иновација. Сето ова потсетува на првите пронајдоци од Втората Светска Војна, кога излезе првиот дигитален компјутер и ракетната технологија. COVID-19 има катастрофално влијание врз нашите индустрии, социјалните животи и личните стандарди, но исто така предизвикува излевање на креативноста во другите арени.

Повеќе детали